Kosmonosy - kultura


Hlavní stránka - Kulturní pozvánky - Zámecké kulturní léto 2014
Zámecké kulturní léto 2014

OSVĚTOVÁ BESEDA KOSMONOSY
VÁS ZVE NA

Zámecké kulturní léto 2014

divadelní představení se uskuteční
na nádvoří zámku v Kosmonosích,
v případě nepříznivého počasí v krytém vestibulu zámku

termíny – 1.část
1. úterý 17.6. v 16:30 "KVĚT ZAPOMNĚNÍ" - pohádka, Nové divadlo Mělník, představení pro děti s rodiči, vstupné 30,- Kč
2. úterý 17.6. v 19:30 "DÁMSKÁ ŠATNA" - Arnošt Goldflam, Divadelní spolek Jiří Poděbrady, vstupné 50,- Kč
3. úterý 24.6. v 19:30 "TŘI SESTRY" - na motivy A.P. Čechova, Turnovské divadelní studio A. Marek, vstupné 50,- Kč

další představení budou pokračovat koncem srpna a začátkem září
Tento projekt se uskuteční za finanční podpory Města Kosmonosy a Středočeského kraje

Zámecké kulturní léto v Kosmonosích se stalo již tradicí. Divadelní představení ochotnických souborů na nádvoří zámku, které připravuje Osvětová beseda, trvají již deset let. Smyslem je obohatit kulturní život ve městě, nabízet živou kulturu v krásném prostředí nádvoří zámku. Máme připraveno deset divadelních představení, rozdělených na dvě části. V červnu se uskuteční tři představení a v druhé části - koncem srpna a začátkem září se uskuteční ještě sedm představení. Nabízíme  představení pro různé věkové kategorie, pohádku pro děti s rodiči, představení pro mladší děti ze školy a mateřské školy, představení pro starší žáky  a několik večerních představení. V případě nepříznivého počasí se představení uskuteční v krytém vestibulu zámku, který nabízí návštěvníkům trochu jinou atmosféru s kouzlem nasvětleného prostoru.
Tato akce je finančně podpořena Městem Kosmonosy a z Fondu kultury Středočeského kraje na základě přijatého grantu, ale může se uskutečnit zejména díky obětavosti a nadšení členů Osvětové besedy. Z dotace z Fondu kultury Středočeského kraje pořídíme praktikábly, abychom je mohli využívat jako mobilní a variabilní jeviště. Je to investice, která se bude využívat i v budoucích letech.
Začínáme v úterý 17.června v 16:30 hodin představením pro děti a rodiče pohádkou "Květ zapomnění" v podání Nového divadla Mělník. Večer od 19:30 bude následovat představení "Dámská šatna“, ve kterém se představí Divadelní spolek Jiří z Poděbrad. Další bude představení v úterý 24.června, kdy uvidíme hru "Tři sestry" v podání Turnovského divadelního studia A. Marka. Další představení se uskuteční v srpnu a na začátku září.
Srdečně Vás zveme, nenechte si ujít nevšední zážitky přímo v zámku v  Kosmonosích. Bude připraveno i občerstvení pro návštěvníky.

Milada Remešová, předsedkyně Osvětové besedy Kosmonosy