Kosmonosy - kultura


Hlavní stránka - Kulturní pozvánky - Muzejní spolek Kosmonosy 2013
Muzejní spolek Kosmonosy 2013

Muzejní spolek Kosmonosy letos oslaví deváté výročí od svého založení. Otevření letošní sezony se o měsíc opozdilo, z důvodu spadlé stropní omítky v místnosti historické expozice. Ta musela být vystěhována a celý strop opraven. Pak nastaly zdlouhavé  úklidové práce v celém muzeu a znovu obnovení  zmíněné  expozice. S úklidem významně pomohly členky Českého svazu žen a Osvětové besedy, Za jejich pomoc jim patří veliké poděkování.
Muzeum v zámku bude otevřeno od soboty 1. června do konce září 2013, vždy v sobotu a v neděli od 14.00 – 17.00 hodin, jinak po telefonické dohodě na čísle 777 855 154. Návštěvníci mohou shlédnout obnovenou historickou miniexpozici , instalovaný muzejní depozitář zaměřený na 20. století, výstavku o malíři Luďkovi Maňáskovi u příležitosti 10. výročí jeho úmrtí, dále nově instalovanou muzejní knihovnu. Bude nám potěšením, pokud muzeum v zámku navštívíte.
Muzejní spolek dále vystavuje v patře Českobratrského sboru v Mladé Boleslavi. Jedná se o dvě dlouhodobé výstavy: „Půvab všednodenních věcí našich domovů ve 20. století“ a „Kosmonosy v umění a umění v Kosmonosích“, soubor obrazů, grafiky, fotografií a plastik z fondu Galerie Kosmonosy. Jste srdečně zváni na prohlídku do Mladé Boleslavi. Otevřeno je vždy od úterý do neděle v době 10.00 – 16. 00 hodin.

Do třetice výstavních akcí Muzejní spolek připravuje dlouhodoubou výstavu „Život na gruntu“ v novém penzionu Cosmos na náměstí. Výstava bude otevřena koncem června.   

Muzejní spolek  organizuje slavnostní průvod v rámci oslav 100. výročí jmenování Kosmonos městem v sobotu 14. září 2013 ve 13.30 hodin. Chtěli bychom požádat občany, kteří by měli zájem se účastnit průvodu v historickém kostýmu z období uplynulých sta let, aby se přihlásili do konce června. Domluvíme se s  zájemci, do kterého období z minulého století se budou chtít zapojit, abychom stihli připravit a zajistit potřebné kostýmy. Přihlásit se mohou jednotlivci i celé rodiny na adrese Muzejní spolek Kosmonosy, Stakorská 90, 293 06 Kosmonosy, případně telefonicky na číslech 777 855 154 a 608 519 028.